Mysa till uteplatsen med utomhusbelysning

Utomhusbelysning

Den solcellsbelysta naturlinan Cord Light 450 är 4,5 meter lång. Den har 60 stycken inbyggda varmvita LED-lampor. Det är en trädgårdsbelysning som på så sätt ger en förtrollande ljusstämning. På dagen syns dock inte de små lamporna, vilket ger ett fridfullt intryck.

Dekorationer som passar ihop med denna belysta naturlina är lätt att hitta. Eftersom naturlinan ingår i det maritima temat kan du kombinera den till exempel med en fyr, roder eller kompass. De kan finnas i exempelvis dynor, vimplar eller dekorationer.

Gammal drivved eller en oanvändbar träbåt kan du även använda som dekoration i din trädgård.

Cord light

Hur fungerar denna utebelysning?

Det finns en extern solcellsmodul, vilken har ett integrerat batteri och ett markspett. Markspettet gör att den är enkel och går snabbt att installera.

Sladden som är fast vid den och leder fram till själva naturlinan är 2 meter lång. På detta vis kan du placera solcellsmodulen lite längre bort och få den perfekta vinkeln mot solen. Eftersom den använder sig av solenergi är denna utebelysning helt gratis i drift.

Tekniska data om utomhusbelysning

Med en laddning lyser denna utomhusbelysning till och med i 10 timmar. I denna belysning finns även en integrerad skymningssensor.

Detta betyder att då skymningen faller på tänder den automatiskt på belysningen. Den släcker även själv av sig då batterinivån sjunkit till ett förprogrammerat minimum. Du kan själv ställa in via en strömbrytare då du vill att belysningen lyser konstant eller däremot blinkar.

  • Kristallin solcellsmodul 2V/80mA
  • Batteriet Mignon AA NiMh 1,2V/500 mAh, håller i ett till två år, finns att köpa nytt för att byta ut
  • Skyddstyp IP44
  • Skyddsklass III
  • Ljustemperatur 3 000 K, varmvit
  • Ljuskälla är LED-lampa
  • Material är sisal
  • Färgen är beige

Då lampan inte tänds vid skymningen kan orsaken helt enkelt vara att den inte är påsatt. Det kan även hända att någon gatubelysning lyser och simulerar dagsljus.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *