Mät avstånd enkelt med en avståndsmätare

En bild på avståndsmätare

En avståndsmätare är det perfekta hjälpmedlet när det kommer till jakt eftersom du kan mäta korrekt avstånd varje gång. Och på så sätt räkna fram kulans ballistik och träffa på en minimal yta. Använd en avståndsmätare för att mäta upp referenspunkter och effektivisera din jakt.

Vem har nytta av en avståndsmätare?

Bild på en sport där man använder avståndsmätare

Främst är det jägare och golfare som har mycket nytta av en avståndsmätare. Och du som är ny inom dessa sporter så kan avståndsmätare vara till stor hjälp!

En avståndsmätare hjälper dig att få koll på dina omgivningar. Dessutom sparar du in tid du annars hade lagt på att försöka lista ut avståndet.

Men det är inte bara jägare & golfare som har mycket nytta av en avståndsmätare utan hjälpmedlet kan även användas vid byggen där det krävs exakta mätningar.

Kort och gott mäter en avståndsmätare alltid korrekt avstånd och kan hjälpa i flera olika situationer.

Hur fungerar en avståndsmätare?

Hur fungerar en avståndsmätare?

Själva mätningen görs med en laserstråle som är helt osynlig och kan därför inte störa koncentration eller fokus. En avståndsmätare laser är även helt ofarlig för ögonen om du skulle råka få dem i vägen!

Hur långt går det att mäta avstånd? Det beror helt på vilken modell du väljer men det vanligaste är mellan 5 och 3000 meter. Vilket är ett stort spann! Dessutom är noggrannheten på 0.5 meter, vilket är nästintill korrekt på långa avstånd.

När det gäller vikten kan du hitta modeller som väger så lite som 200 gram. Men det är de större och tyngre mätarna som är bättre. Och dessa kan väga upp till 1,5 kilo. Och är därmed inget du gärna bär runt på dagarna i ända.

Du som älskar prylar kommer verkligen att älska modellerna där det är möjligt att koppla upp avståndsmätaren till en app. Eftersom det går väldigt snabbt att mäta upp avstånd kan du enkelt mäta upp en hel areal runt om dig på några minuter.

Vilket självklart förenklar under jakten. Läs mer om hur laseravståndsmätare funkar här!

Rekommenderade avståndsmätare

Rekommenderade avståndsmätare

I de allra flesta bäst i test som utförs är det några avståndsmätare som sticker ut.

  • Är du ute efter en billig avståndsmätare? Då ska du se efter en Nikon Aculon AL11. Detta är en prisvärd modell som även är vattenavvisande, helt perfekt för Sveriges väder!
  • Du som inte behöver extremt långa avstånd kan nöja dig med en Carson Rangefinder 600 som ofta vinner mellanklassen när det gäller pris.
  • Vill du ha det bästa som erbjuds på marknaden? Då är det en Kahles Helia Range Finder 10×42. Denna modell fungerar även som en handhållen kikare samt att den kan mäta upp till 1500 meter.

Sammanfattning

Gör en grundlig analys av dina behov innan du väljer en avståndsmätare, hur kommer dina jaktförhållanden se ut samt vilken terräng kommer du befinna dig inom? Välj en avståndsmätare som klarar de avstånd som du kommer skjuta ifrån.

Om du inte behöver exakt lika hög precision på avståndsmätningen så går det bra att välja en billigare variant för till exempel golf.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla