Sov bättre med hjälp av ett tyngdtäcke!

En bild på en kvinna som sover med ett tyngdtäcke

Ni har säkerligen hört talas om vikttäcken förut och det är inte så konstigt då intresset för dessa täcken har ökat enormt senaste tiden.

När man tillverkar dessa täcken så syr man fast vikter i täcket som gör det väldigt tungt och det är detta som gör att täcket kan krama om dig så behagligt när du ska sova.

Fördelar med vikttäcken

Tyngdtäcket kramar om din kropp på ett skönt & härligt sätt och det känns ungefär som att bli kramad när man använder täcket. Den här känslan utlöser hormoner som oxytocin och serotonin och detta får oss må kanon.

Vi får även ökade nivåer av melatonin som är vårt naturliga sömnhormon. Melatoninet gör att vi känner ett större lugn när vi ska somna in och vi sover hela natten mycket djupare. Läs om forskningen bakom kedjetäcken här!

Lista på fördelar:

  • Vakna upp piggare
  • Somna lättare
  • Bli mer hälsosam
  • Få mer energi på dagen
  • Sov djupare

Olika varianter av täcken

Olika varianter av täcken

Det finns två olika typer av tyngdtäcken och det är bolltäcken och kedjetäcken. Bolltäcken är gjorde med små kulor som är insydda i täcket och det är dessa som ger täcket dess tyngd.

Bolltäcken är mycket sköna då dem följer dina former på kroppen på ett mycket behagligt och bekvämt sätt samt att det är svalare än kedjetäcken.

Kedjetäcken tillverkas med metallringar eller kedjor som är fastsydda på innertyget på täcket. Det är dessa kedjor som ger tyngden på täcket. Kedjetäcken har använts inom vården under en mycket lång tid.

Så här väljer du rätt tyngdtäcke

Det finns egentligen en regel när man väljer tyngdtäcke och det är att välja rätt vikt på täcket beroende på hur mycket du själv väger. Man ska köpa ett täcke som väger ungefär 10% av din egna kroppsvikt

Test vinnare – tyngdtäcke

Vi har läst en hel del omdömen på nätet och gjort en sammanställt ett tyngdtäcke test på den som är bäst när det kommer till tyngdtäcken och vinnaren är Cura tyngdtäcke. Det här täcket är absolut bäst när det kommer till kvalité, material, känsla och pris.

Vill man ha ett riktigt bra tyngdtäcke så kommer det aldrig slå fel med ett tyngdtäcke från cura of sweden. Dessa håller en nivå som konkurrenterna inte gör.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla